Vinurile noastre se potrivesc cel mai bine cu…

Vinurile noastre se potrivesc cel mai bine cu…

Un vin bun merită savurat cu preparatele potrivite. Asortarea corespunzătoare a mâncării cu vinul ales va accentua gustul și caracteristicele vinului respectiv. Pentru o experiență cât mai plăcută am dori să vă propunem următoarele sugestii de mâncăruri care se combină ideal cu fiecare dintre cele 6 tipuri de vin oferite de Crama Ulinici.

Pentru vinurile roșii:

  • Cabernet Sauvignon – un vin catifelat și corpolent care se potrivește cel mai bine cu preparate din carne roșie, mai ales cu fripturile. Acesta poate fi servit și în alte moduri plăcute, ca de exemplu cu paste cu sos roșu, cu lasagna sau brânzeturi precum Emmental, Gruyere, Cheddar, Parmezan, Gouda șicașcavaluri cu mucegai. Desigur acesta poate fi oferit și împreună cu deserturi cu ciocolată. 
  • Merlot – un vin nobil și robust care se îmbină armonios cu paste sau friptură de pui. Poate fi savurat și împreună cu ciuperci la grătar sau diferite tipuri de brânzeturi dure și maturate și cu paste cu sos roșu, iar apretivile care conțin prosciutto complementează perfect vinul.
  • Saperavi – un vin bogat și complex care poate fi savurat alături de carne roșie și legume la grătar, preparate din pește, tocănițe, brânzeturi ca Emmental și Comté sau cu deserturi preparate cu ciocolată neagră amăruie. 

Pentru vinurile albe:

  • Sauvignon Blanc – un vin sec aromat și suav care se asociază plăcut cu diferite tipuri de pește precum ton, crap, somon, hering sau cu diferite tipuri de pește afumat, dar și cu scoici și fructe de mare. Se îmbină plăcut și cu paste cu sos alb sau preparate cu un sos amar-acrișor și cu preparate din carne de pui. Din brânzeturi se potrivesc Feta, Burrata, Chévre, 
  • Muscat – un vin sec aromat și grațios se potrivește cu brânzeturile moi, ca de exemplu Brie sau Camembert, cu pește sau cu mâncăruri mai picante. De asemenea se îmbină divin și cu cu fructe uscate, cu prăjituri sau cu deserturile cu fructe.

Pentru vinurile rose:

  • Merlot rose – un vin intrigant și ușor care poate fi servit la carne albă, pește, cașcavaluri moi și fructe. Poate fi servit bine cu mâncăruri ușoare, cum ar fi orez și salate ușoare. De asemenea, se poate combina cu alimente precum fructe de mare ușor fierte și pește la grătar.




 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!